Ben jij klaar voor een combinatie mud, trail, obstacle, survival en fun?

Of je nou zelf het parcours op gaat of dat je gezellig komt kijken, er is voor ieder wat wils.
Zien we jou ook bij de volgende editie op zaterdag 7 september 2024?

Tips voor deelnemers

Je staat op het punt om een sportieve uitdaging aan te gaan. Niet alleen met een goede doelstelling, maar ook goed voor je gezondheid! Om blessures en andere lichamelijke ongemakken te voorkomen worden de waterkwaliteit en veiligheid van het water in het kader van dit evenement uitvoerig gecontroleerd.

Lees onderstaande tips over wat jij zelf kunt doen om gezond te blijven en je prestatie tot een onvergetelijke ervaring te maken:

  • Let op scherpe voorwerpen op de bodem en langs oevers;
  • Probeer zo min mogelijk water in te slikken;
  • Spoel jezelf na afloop meteen af met schoon (leiding)water, droog je goed af en trek droge kleding aan;
  • Heb je toch een (schaaf)wond opgelopen, spoel deze dan uit met schoon water, was de wond met zeep en ontsmet deze. Ga naar de EHBO als de wond diep of erg vies is;
  • Krijg je binnen een maand na het evenement klachten waarmee je naar de huisarts gaat, meld dan aan de huisarts dat je hebt meegedaan aan dit evenement.
  • Zorg dat je ingeënt bent tegen tetanus;
  • Ben je zwanger, heb je een afweerstoornis, wondjes/wonden, oog- of oorirritatie of ben je ziek op de dag van het evenement, doe dan niet mee.
  • Wees bedacht op tekenbeten (ziekte van Lyme), deze zitten het liefst in schaduwrijk hoog gras, in takken van bomen en struiken (beide tot 1 meter hoogte), tussen dode bladeren dicht bij bomen en struiken. Controleer jezelf en elkaar, verwijder teken direct, bij klachten ga naar uw huisarts.
  • Maar ook op een allergie van de Eikenprocessierups en die van Berenklauwen kunnen voorkomen.
  • Wees ook bedacht op wespen en een bijensteek.

Veel gestelde vragen

Er zijn vragen, die ons al meerdere keren zijn gesteld. Het leek ons dus handig om die te vermelden. Hieronder een overzichtje:

Vraag: “Goedemorgen. Ik wil graag iets vragen. Onze jongste zoon (bijna 8) heeft vorig jaar meegedaan met de Iniminirun. Hij wil dit jaar weer graag meedoen met de Polderchallenge, maar dan graag met de Kidsrun. Hij vond namelijk de Iniminirun vorig jaar eigenlijk al ’te makkelijk’. Ik zag op de website, dat dit is voor kinderen vanaf 9, maar hij wordt deze zomer pas 8. Hij is op zich vrij klein (1.30m), maar wel behendig en hij heeft zwemdiploma A en B. Mag hij meedoen met de Kidsrun of wordt het toch de Iniminirun voor hem? Onze oudste zoon (dan 12) zou de Kidsrun dan samen met hem lopen.”

Antwoord: Hartelijk dank voor uw bericht. Ten eerste zijn wij blij om te vernemen, dat uw beide zoons interesse hebben, om mee te doen aan de Polderchallenge. Ter beantwoording van uw vraag of uw zoon van (bijna) 8 jaar mee zou kunnen doen aan de kids-run, het volgende; De vaststelling van leeftijdsgrenzen voor de diverse onderdelen van de Polderchallenge zijn gebaseerd op o.a. de moeilijkheidsgraad en risico’s van zowel het parcours als ook de obstakels. Om die reden kunnen wij dan ook niet afwijken van de leeftijdsgrenzen. In dit geval moeten wij u (en uw zoon) helaas teleurstellen, dat u uw zoon als zijnde 8 jarige niet aan kunt melden voor de kids-run.”

Ren voor Stichting Opkikker !

De deelnemers zullen, met hun deelname aan onze Polderchallenge Standdaarbuiten 2024, ook het initiatief van de Stichting Opkikker steunen!

Want…

Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind heel erg ziek is of jijzelf ziek bent. Het zal je maar overkomen! Vanaf dat moment staat jullie wereld op z’n kop. Dan is elk lichtpuntje – hoe klein dan ook – echt heel erg belangrijk. Precies dat is wat Stichting Opkikker doet: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen met een langdurig ziek gezinslid weer de kracht vinden om door te gaan.

Voor iedere inschrijving wordt er door ons € 1,00 aan deze stichting gedoneerd. Samen met de vrijwillige donaties, zal het uiteindelijke bedrag tijdens de dag van de Polderchallenge worden overhandigd. 

In zowel 2019, als 2022 doneerden we al meer dan € 1.200 aan de diverse goede doelen. Vorig jaar mochten we zelfs meer dan € 1.500 schenken.

De 8e editie van de Polderchallenge start over